Hogy-hogy “andalodó”?

Ezt a honlapot a káros stresszel való megbirkózás segítésére, a relaxáció és meditáció bemutatása és népszerűsítése érdekében indítottam el.

Miért?

2009 első felében megtapasztaltam, milyen az, amikor a túlhajszoltság miatt már nem tudunk aktívan küzdeni a negatív stresszel, hanem a stressz tünetei irányítanak bennünket. (Erről a “Rólam” cím alatt lehet bővebben olvasni.) Naplót kezdtem írni a saját felismeréseimről, problémáimról és megoldásaimról, valamint az elmúlt évek alatt összegyűlt benyomásaimról, megtanultam relaxálni, kifejlesztettem bizonyos lépéseket és gyakorlatokat, és közben rendületlenül kutattam új információk után. Olyan kincsek birtokába jutottam a stresszkezelésről, amelyek segítettek az év második felére helyrebillenteni az egyensúlyomat. Boldog vagyok, hogy mindez nagyrészt önerőből sikerült, és a legbelső sejtelmeim jó útra vezettek. Életre szóló tanításokat kaptam a sorstól és emberektől. Úgy gondolom, ilyen kibillenés másokkal is megeshet, és nekik is szükségük lehet némi lelki támogatásra, bizonyos stresszkezelési ismeretekre.

Az egyik legfontosabb saját felismerésem ez volt (kinek beválik, kinek nem): a lelki egyensúly visszanyerése NÉGY SZINTEN lehetséges, amelyek egymásra épülnek. A legalsó, alapvető szint a stresszkezelés – hogy tudatosabban legyünk képesek figyelni és kezelni tüneteinket. Erre épül a relaxáció szintje, a test nyílt és rejtett feszültségeinek megszüntetése. A harmadik szint a meditáció, amely az elmét tehermentesíti és a belső harmóniát és erőt szilárdítja meg. Végül erre lehet építeni a “csúcsot”, vagyis a kreatív szellemi technikákat, amelyekkel már programozhatjuk is magunkat és az életünket.

FONTOS megjegyeznem, hogy ezen az oldalon nincs semmi, ami helyettesíthetné az orvosi diagnózist és kezelést. Mindenki csak saját felelősségére alkalmazhatja az itt leírtakat. Ha életminőségünk jelentősen leromlott, forduljunk szakemberhez!

Reklámok

2 responses to “Hogy-hogy “andalodó”?

 1. Az Andalodó anyaga jól szerkesztett és válogatott, a relaxációs műfajban számomra a legjobb, amit eddig megismertem.
  Külön foglalkoznék a meditációkkal, azok kidolgozása valódi irodalmi teljesítmény.
  Az a kettősség árad belőlük, hogy miközben egy kicsit elbújok a világtól, mégis minden idegszálammal érzem az élő-lüktető környezetet, egyszerre asylum-érzet és teljes körű jelenlét. Érzem, hogy egy mikrovilágban is árad rám a nagy mindenség bátorító ereje, hol fizikai valóságában, hol pedig finom sugallatok formájában.
  A zenei háttér professzionálisan összeválogatott elemekből áll, teljes harmóniában a szövegkörnyezettel az andalodás egyik fő kellékeként.
  Sokat utazott emberként állíthatom, hogy nem kell a Szaharába utazni egy oázis élményeinek megtapasztalásához, a világűrbe vagy az óceán mélyére pláne nem,
  mégis jelen lehetünk ezeken a helyeken, olyan plasztikusak, élményszerűek a meditációk, annyira üdék, frissek, hogy tucatszor meghallgatva sem válnak unalmassá, mindannyiszor át tudja adni magát a hallgató a befogadásnak.
  Végül nem mellékes körülmény – több általam ismert relaxációs anyaggal ellentétben – a tiszta, világos mondatok mellett a higgadt, csöppet sem oktatgató beszédstílus, a kellemes hangszín és a kristálytiszta kiejtés.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s