Fokozzuk a nyomást!

– avagy akupresszúra házilag, stressz ellen

Az akupresszúra azt jelenti, hogy a test akupunktúrás pontjait nyomjuk, masszírozzuk az ujjbegyeinkkel. Így hasonló hatást tudunk elérni, mintha valaki tűvel vagy lézerrel kezelné ezeket a pontokat, igaz, körültekintően és kitartóan kell végeznünk a nyomkodást.

Az akupresszúrát csaknem 2000 éve használják Kínában, és más ázsiai országokban is, egészségmegőrzésre, gyógyításra. A következő videó egy olyan pontsorozatot mutat be, amelynek nyomásával csökkenthető a feszültség, elősegíthető a nyugalom és a jó alvás. Alkalmas még stresszes eredetű fejfájás csökkentésére, magas vérnyomás elmulasztására, és pánikrohamok elkerülésére. Minden pontot 1-2 percig nyomjunk, leginkább lefekvés után. Hetekig tartó „kúra” esetén kapjuk a legjobb eredményt. Természetesen az akupresszúra sem helyettesítheti az orvosi kezelést, és ha tüneteink súlyosbodnának, vizsgáltassuk ki magunkat!

A videó először azt mutatja meg, hogy mekkora mércével kell kimérni egy akupresszúrás terület távolságát (kb. a középső ujjunk középső percének hossza). Ezután már a stresszoldó pontok nyomása, simogatásszerű masszírozása következik.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s