Mit nem próbált még?

A mélypontról való kilábalás jelei közé tartozik az, ha listát készítünk magunknak arról, mi mindent vethetünk be lelki-idegi harmóniánk visszaszerzésének érdekében. Mindig kell lennie egy új tervnek, vagy új ötleteknek, amelyek beválhatnak, ha minden addigi próbálkozásunk csődöt mond. A bökkenő általában az, hogy ezekbe a tervekbe maximum belekóstolunk, de nem próbáljuk ki őket TÉNYLEGESEN, kitartóan, életmódszerűen. Azt hisszük, ez ránk nem vonatkozik? Akkor válaszoljunk őszintén az alábbi kérdésekre!

 

– Próbáltuk már az intenzív, rendszeres sportot, és utána minden alkalommal a relaxációt, mint életformát bevezetni? Elegendő ideig próbálkoztunk?

– Rendszeresen és kitartóan végezzük a jótékony hatású légzőgyakorlatokat, vagy csak kipróbáltuk őket?

– Hűséges naplóírók vagyunk? Színesítettük a naplónkat képekkel, saját versekkel, a létről való filozofálással, másoktól vett idézetekkel?

– Próbáltuk már valamelyik diétát következetesen betartani, ami állítólag csodákat művel az idegrendszerrel? A neuro-diétát vagy a paleolit étrendet?

– Vettünk már valaha masszázs- vagy talpmasszázs-bérletet, hogy teljes spektrumában megtapasztaljuk ennek a pompás gyógymódnak a hatásait testünkre és lelkünkre?

– Amennyiben szeretjük az állatokat, próbáltunk tudatosan minél több időt tölteni velük, és osztozni velük természetes életkedvükben? Eljártunk lovagolni? Magunkhoz vettük már egy kutyát, amit rendszeresen elvihetünk sétálni? Megtapasztaltuk már egy macska megnyugtató dorombolását?

– Segítettünk egy rászoruló családtagunkon vagy barátunkon? Nyújtottunk mi mentőövet másoknak, hogy megtapasztaljuk saját erőnket?

– Kerestünk új munkahelyet a régi helyett, ami inkább kudarcokat jelentett? Kerestünk új kedvteléseket, amelyek feltöltenek energiával? Kerestünk új baráti kapcsolatokat, vagy törekedtünk a régebbiek színesítésére?

– Kerestünk már szakértő segítséget magánéleti problémáink megoldásához? Ha a jó tanácsok megvannak, hajlandóak vagyunk átvenni az irányítást, és véghez is vinni a szükséges változtatásokat, vagy inkább továbbra is áldozatnak tartjuk magunkat?

– Erőt vettünk magunkon, és elmentünk jó időben a természetbe kirándulni lustálkodás helyett? Vagy csak sétálni egyet a településünk egy szebb részén?

– Próbáltunk már rendszeresen szedni idegrendszerre és lelkiállapotra jótékony hatású vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövényeket, esetleg a homeopátiát? Csináltunk ilyenekből valódi kúrát, vagy mindig csak be-bekaptunk egy szemet, vagy megittunk egy csészével, ha eszünkbe jutott?

 

…(Folytassuk a listát tetszés szerint.)

 

Biztos, hogy más életet él, mint öt-tíz évvel ezelőtt? Vagy csak azt hiszi, hogy változtatott?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s