A zöld érzés

Milyen érdekes, hogy a színpompás érzések című cikkemben pont a zöld színnel társítottam a szeretetet! Pedig mások az irigység színének tartják. Nekem ez a kedvenc színem, és egyfelől a csakrák rendszerében is a szívcsakrának feleltethető meg (a rózsaszín szerintem már tipikus európai ezoterikus kiegészítés), másfelől az, hogy „zöld” életmódot igyekszünk folytatni, azt mutatja, hogy szeretet van bennünk a saját világunk, környezetünk, más élőlények iránt.

Ez csak némi kitérő volt, hogy megmagyarázzam a címet, és ne kelljen azt írnom a helyére: „A szeretet titkai”. Mert valójában erről szól ez a bejegyzés.

Jesszus, hogy jönnek ide a szeretet titkai?! Nos, aki valami életminőséget rontó pszichés zavarban szenved, annál általában szeretethiányt is fel lehet fedezni. Nem szereti eléggé (vagy jól) saját magát, a környezetét, a világot, amelyben él, és természetesen másokat sem. Talán nem is ismeri a valódi szeretetet. A negatív alapérzések (düh, félelem, szomorúság), illetve a bonyolultabb parazita érzelmek egyszerűen elvonják az energiáját a szeretettől, túl erőssé váltak benne. Pedig ez az elcsépeltnek tűnő fogalom, a szeretet, az élet, az egészség és a kiegyensúlyozottság egyik fő alapja. A feltétel nélküli elfogadás, törődés, lelki vonzalom tudatos megélése.

Adam Jacksontól vennék idézeteket (egy másik honlap segítségével), az „Igaz szeretet titka” című könyvéből – és szokás szerint a saját megfigyeléseimmel egészíteném ki. Az író szerint a szeretet nem tündérmese, nem a szerencsén és nem a véletlenen múlik, hanem mi magunk hozzuk létre, magunkban hordozzuk. Ha szeretet van bennünk, automatikusan élünk vele. Ha nincs, vagy nem elég, akkor várhatjuk, kereshetjük a boldogságot, a gyógyulást, a harmóniát, nem fogjuk megtalálni.

 

Ezért érdemes megismerni az igazi szeretet tíz titkát. (Most úgy látszik, a 10-es listák korát éljük…) A KATTINTÁS után már olvasható is!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s