Mi a valóság?

Hú, micsoda cím! Nyugalom, nem a világ természetéről akarok filozofálni, pláne nem ilyen emelkedett szinten, csak kiegészíteni egy korábbi témát, ami részben a realitásról szólt.

Az új kép a galériában meg hogy jön ide? Mondjuk úgy, hogy szó lesz arról is, mennyire el tudjuk sötétíteni a valóságot a saját magunk számára. Mintha egy napszemüveget vennénk fel borús időben. (Persze ez most csak rizsa. Igazából egy ideje kizárólag babás képeket készítek.)

.

Amikor a stressz eluralkodik rajtunk, illetve különféle stresszbetegségeink alakulnak ki, kisebb-nagyobb mértékben eltorzulhat a valóságérzetünk. Téves képzeteink támadnak, túlzásokba eshetünk, elhatalmasodhatnak rajtunk a félelmeink, akár üldözési mániánk is lehet. Például attól félünk, hogy meg fogunk őrülni. Ha helyreáll bennünk a testi-lelki-idegi egyensúly, pl. a hormonjaink egyensúlyba kerülnek, magunk is rájövünk, hogy mekkora ostobaságokat gondoltunk és éreztünk. Normál esetben tudjuk, hogy nem fogunk megőrülni. Kibillent állapotban ezt elfelejtjük, vagy eltorzultan látjuk. Túl sok energiát adunk egy téves, negatív képzetnek. Ezért rendkívül fontos, hogy mindig tudatosítsuk magunkban, mi reális, és mi irreális – mert így akkor sem esünk kétségbe, ha éppen kibillentünk az egyensúlyunkból, és totál negatívnak látjuk az életünket és a világot. A reális szemlélet megóv attól, hogy szubjektivitásunk (elfogultságunk) foglyai legyünk, és hozzásegít, hogy előbb-utóbb megint objektív (elfogulatlan, tárgyilagos) szempontból láthassuk a helyzetünket.

.

Korábban írtam az ARI módszerről, ami szerintem a leghatékonyabb önprogramozó technika. Én raktam össze és neveztem el így, de attól még nem kizárt, hogy mások is felfedezték. Ennek a módszernek nagyon fontos eleme (a középső lépés, amit az „R” betű jelöl) a reális szemlélet. Magyarán: meg kell tudnunk határozni, mi a valóság, a lehető legobjektívabban.
.

…Hogy is volt ez az ARI? És hogyan kell reálisan látni? A nagy megmondás jön a KATTINTÁS után!

.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s