Így kerek a világ

A mandalákról és elhelyezésükről

Töretlen az érdeklődés a blogomon a mandalák iránt (vagyis rejtélyes módon ez az első számú kereső kifejezés, amivel megtalálnak), ezért – bár továbbra sem szeretnék behatóbban foglalkozni velük, meghagyom ezt a grafikusoknak és szakértőknek – összeszedtem róluk még néhány érdekességet. Egyben összekötöm a témát a feng shui-val is, amiről eddig egyáltalán nem írtam, holott a térrendezés, a lakásunk harmonizálása, a rendszeres takarítás és rendrakás – magyarán a hozzánk illő, minket kifejező környezet megteremtése − kétségkívül jó hatással van a belső állapotunkra. (Egyébként korábban már írtam egy rövidebb cikket erről az Ideál magazinnak.)

Először egy kis személyes kitérő… Körülbelül nyolc évvel ezelőtt kaptam kölcsön egy könyvet a mandalákról, amelyben a feng shui szabályai szerint csoportosították a körábrákat. Fekete-fehér rajzok szerepeltek a könyvben, amiket az olvasónak kellett kifestenie. Miután a szerző tisztázta, hogy a lakásban, illetve a szobában melyik terület milyen életterületnek felel meg, ki lehetett választani, hogy oda melyik mandalát akarjuk kirakni, az adott színekkel kifestve. A másik lehetőség az volt, hogy kiszámítjuk a személyes születési adatainknak megfelelő számot, és a Bagua-térkép szerint megkapjuk, melyik a legfontosabb életterületünk, vagyis melyik területre kell fektetnünk a legnagyobb hangsúlyt az otthonunkban. Egy szó, mint száz: kíváncsiságból kiszámítottam, melyik a nekem való terület, és a megadott színekkel kifestettem az egyik odaillő mandalát. Nagyon szép lett: kék, zöld és fekete, vizes jellegű közegben egy aranyszínben fénylő teknősbéka. (Lehet, hogy ezüstre kellett volna festenem, de nekem akkor az arany valamiért jobban esett abban a hideg színű örvényben.) A minta a víz kavargására, kis örvényekre emlékeztetett, buborékokkal, így a pezsgést, az élet áramlását, a továbblendülést jelképezte számomra. Nem állítom, hogy ezért, de abban az évben szép lassan jelentős fordulatok következtek be az életemben, szinte minden területen: munka, önálló vállalkozás, tanulmányok, párkapcsolat, és ezekkel együtt sok minden más is átalakult. A mandalát azóta is őrzöm, és jelenleg is a neki megfelelő helyen tartózkodik.

Ide kattintva meg is mutatom, milyen. A cikk folytatásában pedig írok az önálló mandalafestés 5 egyszerű lépéséről, és arról, hogy a feng shui szabályai szerint kinek milyen mandalára van szüksége.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s