Dióhéjban a masszázsról

A masszázs szinte minden formája kitűnően oldja a stresszt. Ha még nem próbáltuk, itt az ideje, hogy például karácsonyra egy masszázskupont vagy -bérletet kérjünk. Ha jól választjuk meg a módszert és a központot, az új évre garantáltan ki fogunk cserélődni. Manapság viszont már annyiféle technikát hirdetnek, hogy szinte belekáprázik a szemünk. Hogyan igazodjunk el a sokféle módszer között? Íme, egy rövid útmutató!
A masszázs két alapvető ága nálunk a nyugati és a keleti massszázsformák.
– A nyugati formák alapja a svédmasszázs, amely az izmok, a kötőszövet átgyúrásán, kimozgatásán alapszik. Ilyenfajta masszázsban részesülnek a betegek, akiknek gyógymasszázst írnak fel, valamint a sportolók testük karbantartása érdekében, de hétköznapi formáját bárki igénybe veheti, aki felfrissülésre vágyik. Ebbe a kategóriába tartozik a méregtelenítő masszázsfajták alcsoportja is, amelyek felgyorsítják az anyagcserét, és segítik a méregtelenítést. Ez a hatás fokozható valamilyen bőrre felvitt anyaggal: mézzel, sóval, csokoládéval, aromaterápiás olajjal. Szintén ide tartozik a meleghatáson alapuló lávaköves masszázs, valamint a különféle kézi és gépi nyirokmasszázs technikák.
– A keleti masszázsformák az akupunktúrás pontok stimulálásán alapulnak. Az izmok és kötőszövetek helyett a test energiapályáin haladnak végig, és a megfelelő pontok kezelésével oldják a feszültségeket. Keleten általában az egész testet kezelik, egy nagyobb orvoslási rendszer – hagyományos kínai vagy indiai – szabályainak megfelelően. A keleti kategóriába tartozik a tradicionális vagy olajos thai masszázs, a yumeiho masszázs, a shiatsu, a ma-uri, a lomi-lomi, az Ájurvédikus és a tibeti masszázs, illetve a talpreflexológiás kezelés.
– A „stresszoldó masszázs” mindkét csoportban megtalálható, mert ez a kifejezés nem annyira a masszázs technikáját, hanem inkább körülményeit jelenti, például a kellemes helyszínt, illatokat, színeket, hangokat, zenéket és a masszőr személyiségét, érintését, illetve egyéb kísérő programokat (például egy wellness hétvége keretein belül).

(Ha valaki tud príma és kipróbált stresszoldó masszázslehetőségeket, szívesen látjuk hozzászólásban, ugyanis az ajánlóban szereplő Harmónia-Masszázs már teltházzal működik.)

Reklámok

One response to “Dióhéjban a masszázsról

  1. Svéd vagy ajúrvédikus masszázs: http://ayurvedia.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s