Külsőt szépít, lelket békít

Van olyan tárgy, amely szépít és nyugtat is? A jelek szerint igen, mert sok ember esküszik a féldrágakövek áldásos hatására. Ékszerként viselik vagy a zsebükben hordják őket. Gyakran az ásványok ottlétének tudata is elég a harmonikus kedélyállapothoz, de ha mondjuk marokkőként, faragott figuraként vagy rózsafüzérszerű gyöngysorként birizgálhatjuk, babrálhatjuk is őket a stresszes helyzetekben, akkor még többet segíthetnek. De természetesen csak abban az esetben, ha hiszünk rezgésük gyógyító erejében.

Évezredek óta úgy tartják, hogy bizonyos ásványok rezgésszintjükkel hatnak az ember testére-lelkére. Akik hisznek a féldrágakövek stresszoldó hatásában, azok leginkább a tudattisztító ametisztet, a frissítő hegyikristályt és az érzelem-harmonizáló akvamarint dicsérik. További stresszűző ásványok lehetnek a következők: jáspis (leföldelés, védelem), rózsakvarc (érzelmi gyógyulás), korall (belső béke), zöld aventurin (örömérzés), szodalit (gyógyulás, bölcsesség), malachit (tisztítás, felemelés), jáde (érzelmi harmónia teremtése), tigrisszem (magabiztosság, nyugalom), hematit (a túlélőképesség fokozása), ónix (traumák feldolgozása), lepidolit (kedélyingadozás, hiperaktivitás ellen), lapis lazuli (félelmek ellen), borostyán (testi-lelki fájdalomcsillapító hatás). Jó tudni, hogy egy-egy ilyen ékszer, illetve tárgy állítólag annyira hozzánőhet a tulajdonosához vagy viselőjéhez, hogy szinte átvesz tőle minden rezgést és „információt”, ezért időnként energiatisztításra szorul.

Különösen hatékony nyugtató módszer, ha mi magunk készítjük el a saját stresszűző ékszerünket. Féldrágakő-gyöngyökből fűzhetünk karkötőt (láncot, kulcstartódíszt, szerencse-amulettet stb.) damilra, vékony bőrszíjra, vagy kis fémhurkokkal lánccá összeillesztve. Ilyenkor teljesen személyes lesz az eredmény, hiszen valamelyest mi magunk is eggyé válunk a tárggyal az alkotás folyamatában. Próbáljunk eredeti köveket szerezni, megbízható forrásból! Ha viszont nincs kedvünk vagy időnk kísérletezni, látogassuk meg a hobbi-kézművesek találkozóhelyét, és vásároljunk tőlük! Az alábbi linkre kattintva magyar alkotók stresszoldáshoz készült tárgyai, ékszerei, kozmetikumai közül válogathatunk több oldalon keresztül:

http://www.meska.hu/Search?q=stressz&sort=relevancia&p=0

(A kép forrása: http://xiaozhi1106.en.busytrade.com)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s