Milyen típusú öngyógyító vagyok?

Gondjainkból és betegségeinkből rendszerint önerőből ÉS külső segítséggel tudunk kimászni. A külső segítségről könnyebb tájékozódni, de vajon felismerjük, hogy mit tehetünk mi önerőből? Rá tudunk érezni, hogy mivel segíthetünk igazán hatékonyan magunkon, milyen öngyógyító technikában vagyunk jók?

Ha öngyógyításról van szó, egyesek az agykontrollra esküsznek, mások valamilyen diétára vagy sportra, és akadnak olyanok, akik valamely pszichológiai vagy ezoterikus módszerben látják a megoldást. Vannak, akik valamilyen eszmében, vallásban, művészeti tevékenységben keresik a gyógyírt, vagy kizárólag az orvosok szavának engedelmeskednek. Mindegyik módszer javarészt hit kérdése, és a gyógyulás az ember belső elhatározásától és hozzáállásától is nagyban függ. Az viszont minden körülmények között igaz, hogy saját aktív közreműködésünk nélkül kiszolgáltatottak maradhatunk a külső segítségnek (ami egy idő után akár túl költségessé vagy hatástalanná is válhat).

Minél jobban megismerjük magunkat, minél tudatosabban élünk, minél inkább ráhangolódunk saját belső igényeinkre, annál erősebb lesz a saját belső gyógyítónk, segítőnk. Könnyen meglehet, hogy az egyik életszakaszban egyfajta öngyógyítási technika válik be, egy másik szakaszban egy másik. Van olyan helyzet, amelyben a belső források a hangsúlyosabbak, és van, ahol a külső segítség (pl. orvosi kezelés). Egy belső forrásra azonban mindig szükségünk van, hiszen nem kaphatunk meg mindent kívülről, és senkinek sem lehet fontosabb a mi egészségünk és boldogságunk, mint saját magunk számára.

Az öngyógyítás és önsegítés 8 módja a KATTINTÁS után!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s