Boldogság-kvíz

Manapság mindenhol a boldogság művészetéreSziromeso_mini tanítanak, így elméletben már sokat tudhatunk róla. De hogy állunk a gyakorlatban? Mennyire vagyunk boldogok vagy boldogtalanok? Mitől függ ez, és mivel javíthatnánk a helyzeten? Válaszoljunk a következő boldogság-teszt kérdéseire, és talán közelebb kerülünk a személyre szabott válaszokhoz!

Nem is volt még olyan régen, hogy a „mi tesz beteggé” megközelítés helyett a tudomány vizsgálni kezdte a „mi tesz egészségessé és boldoggá” szempontot is. A lélektan sokáig csak a stressz, a lelki és a mentális zavarok különböző formáival foglalkozott, és nagyjából csak 2000 óta állította fókuszba a boldogságot és az örömöt. A pozitív pszichológia – amelynek egyik megalapítója a magyar Csíkszentmihályi Mihály – azzal foglalkozik, hogy mitől virul és gyarapodik az ember és a társadalom, mi járul hozzá a boldogsághoz, milyen hatása van a boldogságnak a fizikai egészségre, illetve milyen szokások és tevékenységek erősítik a lelki stabilitást és ellenálló-képességet. A kutatások máris számtalan hasznos eredményt tártak elénk: például azt, hogy a negatív érzések, a düh, a szorongás és a félelem, illetve az ezekből fakadó egyéb negatív lelki beállítottságok hosszabb távon gyengítik és torzítják a stresszválaszokat, sőt krónikus stresszt, idegkimerültséget és hasonlókat okozhatnak. A pozitív pszichológia ugyanakkor kiderítette, hogy az olyan pozitív érzések, mint az öröm, a hála megakadályozhatják vagy visszafordíthatják ezeket a káros folyamatokat.

A pozitív pszichológia kutatási eredményei bizonyos pozitív körülmények és érzelmi állapotok hozzájárulnak a nagyobb lelki és testi erőhöz, egészséghez és elégedettséghez. Ezek a következők:

– Hála

– Optimizmus

– Flow

– Tudatos jelenlét

– Spiritualitás

– Segítségnyújtás

– Kellemes kapcsolatok

.Ezek bővebben a kattintás után, plusz a boldogság-teszt!

Reklámok

One response to “Boldogság-kvíz

  1. Gyöngyösi Zoltån

    Teljesen igaz minden szo. De en ugy erzem,a sajat korlatainkat segitseg nelkul aligha tudjuk atlepni,kulonbe n megtettuk volna mar reg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s