Színes fényterápia házilag

Amióta zöldes-átlátszó, levélmintás Szines_fenyterapiafüggönyünk van a nappaliban, a szobanövények teljesen megvadultak, és még az is virágot hozott, amelyről évek óta nem tudtuk, hogy képes rá. Felmerül a kérdés, hogy talán az emberre is ilyen erős hatással lehetnek különböző színű fények? Legegyszerűbb, ha kipróbáljuk. Több egészségközpontban is hirdetnek pénzért szín- és fényterápiát, és különféle szerkezeteket is lehet vásárolni jó drágán ilyen kezelésekhez, de első körben érdemes otthon a legolcsóbb eszközökkel kipróbálni, melyik fény mennyire relaxál minket egy feszült nap után. Ehhez szükségünk van egy (vagy több) kis asztali lámpára, és vékony, színes papírra, textilre vagy fóliára, amelyből burkolatot készítünk a búrára.

Jelenleg az Ikeában például 895 forintért kapható az a legegyszerűbb „Lampan” lámpa, amelyből egy-egy helyiség több pontjára is rakhatunk. Mérjük le a búra tetejének és aljának körvonalát, illetve a búra hosszát, és rajzoljuk le a papírra, a fóliára vagy a textilre a kört. Hagyjunk rá egy kicsit, ahol majd összeragasztjuk vagy összevarrjuk, és ügyeljünk rá, hogy a ragasztó ne érjen a búrához. Válasszuk ki azt a színt, amely sejtésünk szerint a leginkább harmonizáló, megnyugtató hatással van ránk, és esténként meditáljunk olyan fényben. A legtöbb embernél ez a kék vagy a zöld valamelyik árnyalata, de egyeseknél a tompább kékes-lila árnyalatok is bejöhetnek. Ha nem sikerült eltalálni a legjobb árnyalatot, öltöztessük át!

A narancs, a rózsaszín és a vörös élénkítő, energetizáló színek, míg a türkiz és a lila különlegessé teszik a hangulatot és inspirálnak.

Ha több pénzt tudunk szánni rá, vehetünk színváltoztató lámpát is.

Az Ikea lámpa oldala:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20046988/

További érdekes ötletek lámpák öltöztetéséhez:

http://www.brit.co/lampshades-roundup/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s