Rólam

AndalodoHeiMoHeinisch Mónika vagyok, az ELTE-BTK-n végeztem angol szakon, később letettem az egészségügyi és természetgyógyászati ETI vizsgát, és belekóstoltam a kineziológiába is. Angoltanárként kezdtem, fordítóként folytattam. Az egyetem óta érdekelt a lélektan, hiszen ott pszichológiai és pedagógiai képzést is kaptunk. Temérdek cikket, könyvet és sajtóanyagot fordítottam kiadóknak és cégeknek, és újságíróként is kipróbáltam magam, főleg életmód, egészség és természetgyógyászat témában (Komplementer Medicina, Ideál magazin).

Ezt az oldalt a stresszes zavarokkal, betegségekkel kapcsolatos tudnivalók közzétételére hoztam létre. Többször kerültem olyan helyzetbe életem során, amikor a munkából adódó kimerültség és a magánéleti válságok (pl. gyász) jelentősen rontották az életminőségemet, vagyis nemcsak egyszerűen kimerültség és kiégés kerített hatalmába, hanem szorongás, labilitás, alvászavar és hasonló tünetek. Bár végig ilyen témákkal foglalkoztam az egyetem befejezése óta, mégis minden alkalommal újra kellett tanulnom, amit a stresszkezelésről tudok. Amikor ezt a weboldalt elindítottam, 2009-ben, nem igazán találtam optimális információs bázist erről a témáról, inkább csak terapeuták és orvosok hirdették magukat. Pedig a stresszkezelés nem lehet tabu és titok sem, muszáj annyit tudnunk róla, hogy feldolgozhassunk a mindennapjainkban és a krízishelyzetekben is, egyedül vagy segítséggel. Nem lehet néhány ember kiváltsága, hogy alaposan ismerje a témát. Már az iskolában tanítani kellene a gyerekeknek, hogy később ne kerüljenek olyan testi vagy lelki állapotokba, amelyeket nem ismernek, vagy legalábbis felismerjék, ha önfejlesztésre vagy kezelésre van szükségük. Ezért jött létre ez a tudáscentrum.

Saját magamnak egy négyszintes stresszkezelési módszert állítottam össze, amely számomra nagyon hatékonynak bizonyult, ezért itt is közreadom, hátha mások is életminőség-javulást érnek el vele. A következő lépésekből áll (kattintson ide a szavakra bővebb információkért, vagy a fenti, számozott menüsorra):

1. stresszkezelés

2. relaxáció

3. meditáció

4. önprogramozás

A négy szint ebben a koncepcióban egymásra épül, akár a piramis szintjei. A 1. szint előfeltétele a 2. szintnek, a 2. szint a 3-asnak, a 3-as pedig a 4-esnek, ami a teljes belső átalakulást és az élet átalakítását teszi lehetővé. Főként a relaxáció és meditáció által létrejövő nyugalmat és harmóniát neveztem el andalodásnak, és ehhez próbálok segítséget nyújtani honlapommal.

FONTOS! Az Andalodó információi és anyagai arra valók, hogy a túlhajszolt emberek tájékozódjanak, és önállóan is tehessenek valamit testi-lelki egészségük és egyensúlyuk megőrzése érdekében. Emellett egyéb terápiák mellé is hasznos lehet, felfokozhatja például a pszichoterápia hatékonyságát. Ami engem illet, nem tanítok, nem adok elő, nem gyógyítok, és nem végzek terápiát. Információt szolgáltatok egy honlapon (és még bővebben egy könyvben), illetve segítséget nyújtok azoknak, akik tenni akarnak valamit magukért.

FIGYELMEZTETÉS! Ezen az oldalon nincs semmi, ami helyettesíthetné az orvosi diagnózist és kezelést. Mindenki csak saját felelősségére alkalmazhatja az itt leírtakat. Ha életminőségünk jelentősen leromlott, forduljunk szakemberhez!

.

KAPCSOLAT: andalodo kukac gmail pont com

.

Korábbi cikkeim: ideal.hu

.

Ennek a vizuális asztrológiai személyiség- és sorselemző könyvnek és módszernek is ötletgazdája és egyik alkotója vagyok: kasztella.hu

 

Reklámok